Brandwerende archiefkast kopen bij OSBY

Wilt u een brandwerende archiefkast kopen? Bekijk hieronder een overzicht aan alle brandwerende archiefkasten! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde brandkast? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! Osby Kantoormeubelen heeft vele brandwerende archiefkasten in diverse modellen en kleuren in het assortiment met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij hebben tientallen combinaties van kleuren, modellen en opties. U zult daarom altijd een passende brandkast vinden in ons uitgebreide assortiment. Bestel nu uw brandwerende archiefkast in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel plezier toegewenst met uw nieuwe brandwerende archiefkast!

Het verschil tussen een normale en een brandwerende archiefkast

Een normale archiefkast is doorgaans gemaakt van enkelwandig staal. Dit is robuust genoeg voor het archiveren van documenten maar biedt helaas geen bescherming tegen inbraak en brand. Een brandwerende archiefkast is daarentegen gemaakt van dubbelwandig dan wel massief staal en de naden zijn water- en luchtdicht. Ook de sloten zijn anders van kwaliteit en sterkte. Hierdoor wordt de inhoud volledig afgesloten van de buitenwereld. Een brandkast is ontworpen en gemaakt voor het beschermen van waardevolle objecten en documenten tegen inbraak en brand. Een brandkast moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen voordat het gecertificeerd kan worden. Een gecertificeerde geeft u de zekerheid van veiligheid en betrouwbaarheid.

Een brandwerende archiefkast moet brandwerend zijn

Om een archiefkast brandwerend te maken worden de kast voorzien van een thermische isolatie. Afhankelijk van de dikte en kwaliteit van deze isolatie wordt de inhoud van de kast voor ongeveer 30 minuten tegen brand beschermd. De test standaard hiervoor is DIN 4102. Daarnaast is er nog de LFS60P certificering. Deze vereist een bescherming tot 60 minuten tegen felle brand. Een kast die voldoet aan de DIN 4102 standaard is prima toepasbaar als een ruimte geheel uit beton bestaat of er een sprinkler installatie in aanwezig is. Maar als hiervan geen sprake is dan is het verstandiger om voor een kast met een LFS60P certificering te kiezen. Een kast met een LFS60P certificering is doorgaans erg duur in de aanschaf. Het is daarom ook mogelijk om voor een brandwerende archiefkast met een LFS30P certificering te kiezen. Deze biedt een bescherming van 30 minuten tegen brand.

Een brandwerende archiefkast is ook inbraakwerend

Ook voor wat betreft de inbraakwerendheid zijn er verschillen tussen een normale archiefkast en een brandkast. Een normale archiefkast wordt afgesloten middels een sluitpen die met een sleutel kan worden ontgrendeld. Deze vergrendelingmethode is relatief gemakkelijk te kraken en is daarom niet geschikt voor het vergrendelen van kostbaarheden. Een brandkast is daarentegen beter beschermd tegen inbraak. Er zijn verschillende veiligheidsniveaus voor inbraakwerendheid. Safe 1 is het instapniveau. Hoe hoger het niveau des te beter de vergrendeling. In plaats van slechts één sluiting aan de voorkant worden de kastdeuren van een brandwerende archiefkast aan alle kanten vergrendeld. Deze constructie maakt de kast robuuster en is ook veiliger. Het slot zelf is verkrijgbaar in twee varianten: sleutelslot of een elektronisch slot. Een elektronisch slot is moderner en heeft geen sleutel nodig. Daarnaast kan dit, afhankelijk van het model, worden aangesloten op het alarmsysteem zodat de kast niet ongemerkt kan worden geopend. Een sleutelslot is relatief ouderwets maar is wel goedkoper in de aanschaf.

Een brandwerende archiefkast kopen van top kwaliteit

Wij verkopen alleen kantoormeubelen waarvan wij er van overtuigd zijn dat deze kwalitatief duurzaam zijn. Alle kantoormeubelen worden rechtstreeks bij de fabrieken ingekocht waardoor onze producten relatief laag zijn geprijsd. Onze prijzen zijn weliswaar scherp (sommige klanten ervaren deze zelfs als goedkoop) maar onze kwaliteit is absoluut top. Kwaliteit is bij ons vanzelfsprekend en is erg betaalbaar. Geen ander merk kan dezelfde kwaliteit leveren tegen onze scherpe prijzen. Door de toepassing van kwalitatief hoogwaardige materialen is een lange levensduur gewaarborgd, vaak gaat een brandwerende archiefkast (mits goed onderhouden) wel tot meer dan 10 jaar mee. Al onze brandwerende archiefkasten hebben strenge gebruikstesten ondergaan. U bent hiermee verzekerd van de kwaliteit die u in huis haalt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »